sunnuntai 15. tammikuuta 2017

#4 Riemunkirjavat Polaris-polvisukat

Iloisenvärinen Polaris houkuttelee kutomaan. Tein pitkät polvisukat, kumpaankin sukkaan meni liki koko 100 gramman kerä lankaa. Hädin tuskin riitti. Kyllä olisi harmittanut, jos olisi kesken loppunut.

Ensin valmistui yksi sukka. Lankaa jäi vähäsen. Toisesta sukasta sitä jäi vielä vähemmän.

Lanka: 7 veljestä Polaris.
Puikot 4½.
Aloittaessa silmukoita 60, terässä 44. Varsissa vuoroin 15 krs 2o2n, 15 krs o. Sileä neule välissä siksi, että kaventaminen ei näkyisi. Toki sukanvarressa kavennuskohdat erottuvat kuvion muuttumisena, ja tarkkasilmäinen voikin yrittää niitä kuvasta bongailla.






Sukanvarsista tuli hämmentävän samanlaiset, vaikken mitenkään sovitellut aloituskohtaa. Näin kirjavassa langassa se ei maksa vaivaa. Näköjään lanka juoksee silti eri kerissä samaan malliin. Toisessa kerässä oli nilkan kohdalla solmu, joka teki teristä erilaiset. Yleensä katkaisen langan solmukohdasta ja sovittelen kuvion, mutta tässä sekamelskalangassa en viitsinyt sitäkään tehdä. Erilaisuus ei tässä haittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

8/23 Lilat Fortissima Color -sukat

Ihanan värinen lanka, ja myös erittäin luistavaa kudottavaa. Tein itselleni villasukat, jotka mahtuvat talvikenkiin.   Lanka: Schoeller Stah...