lauantai 6. helmikuuta 2021

5/21 Lapintaika-sukat

Sain lahjaksi pari kerää Novitan Lapintaika-lankaa. Vieläpä eri ihmisiltä ja eri aikaan, mutta sattuivat kuitenkin olemaan samaa värjäyserää. Langassa kulkee mukana kimallelanka, joka vastoin odotuksiani ei tehnyt kutomisesta raskaampaa. Esimerkiksi Hohde-heijastinlangassa metallilanka tuntuu todella kovalta, samoin taannoisessa Tähti-langassa.

Lapintaika-langan kimallelankaa tuskin huomaa kutoessa, se ei tee langasta yhtään kovempaa. Lanka kulki oikein luistavasti puikoilla.

Langassa näkyy olevan hienoinen raidoitus kapeampana ja leveämpänä. Sitä ei huomannut kerällä lainkaan. Värien vaihtuminen on niin vähäistä, että eipä sitä valmiissa sukassakaan paljon huomaa. Kritisoin silti tällaisia sattumanvaraisia leveämpiä ja kapeampia väriraportteja. Voisiko värien vaihtelu olla tasaisen sattumanvaraista Nalle Taika -langan tyyliin, tai sitten ihan selkeinä, näkyvinä raitoina? 

Kimallus ei valitettavasti tahdo kuvissa erottua, vaikka miten päin sukkia kääntelisi.

Lanka: Novita 7 veljestä Lapintaika
Väri: 812
Puikot: 4½
Silmukoita: 44









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

8/23 Lilat Fortissima Color -sukat

Ihanan värinen lanka, ja myös erittäin luistavaa kudottavaa. Tein itselleni villasukat, jotka mahtuvat talvikenkiin.   Lanka: Schoeller Stah...